Längtan

Det jag längtar efter mest efter denna graviditet är över (förutom bebisen såklart) är

1. Att kunna tänka klart igen

Att hjärnan hänger med och jag inte glömmer saker eller gör knäppa grejer. Att hjärnan stänger av har ju även med utmattningen att göra med men det är ju en kombination med graviditeten så det ska bli skönt att "bli sig själv".

2. Att dricka vin. 

Har aldrig längtat så mycket efter vin som nu, men det är väl för att jag inte får. Längtar efter att kunna ta ett glas till maten när man går ut och äter, eller ett glas rött en fredagkväll hemma i soffan. Nu är jag inte den som brukar dricka så mycket alkohol, dricker sällan och med måtta och framförallt kommer jag inte att dricka framför barnet. För mig är det viktigt att den ena föräldern alltid ska vara helt nykter när barnet är med osv. Men det kan jag ta en annan gång i ett eget inlägg. 

3. Att kunna använda alla mina kläder igen.

Idag har jag sorterat min garderob från sånt som jag inte kan ha under graviditeten. En proppfull flyttlåda blev det. Det kändes onödigt att ha dom hängande där då de tar upp en massa plats och det är lika förvirrande varje gång jag öppnar garderobsdörrarna och funderar på vad jag kan ha och inte. Nu hänger endast kläder som passar under graviditeten så nu blir det enklare och roligare att välja. 

4. Att äta vad jag vill. 
Ser fram emot en riktigt god ostbricka med parmaskinka. Det saknar jag. Dessutom att kunna äta vad jag vill utan att bli illamående! 

5. Att få tillbaka min kropp
Och med det menar jag att kunna känna igen mig själv utan att någon "tagit över" den. Tro mig jag älskar att vara gravid, det är verkligen en gåva, samtidigt som jag hatar det för att jag inte är mig själv, jag mår dåligt och det är obehagligt. Det enda jag vill är att ha min bebis hos mig utanför kroppen. Men jag vet också att jag behöver de här 3 månaderna som är kvar till att förbereda mig psykiskt och att förbereda hemmet. Sen är jag redo. För övrigt har jag än sålänge inga bristningar, ingen navel som putar ut, jag har bara gått upp ca 2 kg, det enda jag fått är en liten svag rand nedanför naveln. Ska bli intressant att se vad som händer med kroppen de 13 veckor som är kvar! 

6. Att träna
Strax innan jag blev gravid tappade jag det här med träning, och det blev inte bättre under graviditeten då jag de första 16 veckorna mådde konstant illa och kräktes och när det fick över fick jag problem med ischias. Nu känner jag mig bara otymplig och eftersom jag inte hållt igång med träningen alls under graviditeten känns det dumt att försöka få igång nån träning på gymmet och att anstränga mig är inte min grej just nu. Jag nöjer mig med den motion jag får i vardagen.